Weber - Der Grill. Das Original.
Asma Yaprağında Üzüm Soslu Brie Peyniri
Malzemeler 4 Kişilik | |
---|---|
1 YK | Balzamik sirke |
1/2 ÇK | Şeker |
300 gr | Kırmızı veya mavi üzüm |
1 YK | ince kıyılmış taze nane |
6 büyük | Asma yaprağı |
1 küçük | Brie peyniri yaklaşık 300 g |
1 Ad | Dilimlenmiş ekmek |
1 YK | Zeytinyağı |
Hazırlanışı
Sirke ve şekeri küçük bir tavada orta kademede ısıtın. Üzümleri ekleyin ve yaklaşık 2 dakika kavurun, arada karıştırın. Kavrulan üzümleri küçük bir kaba koyun ve üzerini kapatın, bu sayede sıcak kalacaklardır. Naneyi servis etmeden önce karışıma katın. Izgarayı doğrudan orta ısıya hazırlayın. Asma yapraklarını açın, yıkayın ardından tezgaha yayın ve kağıt havlu ile nemini alın. Sert saplarını kesin ve atın. 4 Asma yaprağını damarları yukarı bakacak şekilde birbirine yakın yaklaşık 27–30 cm çapta yerleştirin. Ortaya 1 ek yaprak daha koyun ve Brie peynirini üzerine yerleştirin. 1 asma yaprağını peynir üzerine koyun ve yaprakları katlayın. İki 1 m uzunluğunda mutfak ipini ortadan düğümleyin ve çaprazlamasına birbiri üstüne getirin. Peynir paketini üzerine koyun ve iplikleri yukarıda düğümleyin. Mutfak ipliğini bir veya iki kez peynir etrafına sarın ve yukarıdan düğümleyin. Sarkan yaprak uçlarını iplik altına sıkıştırın. İplik uçlarını kısaltın. Peynir paketine ve ekmek dilimlerinin her tarafına hafif yağ sürün. Izgarayı fırça ile temizleyin. Peyniri direkt orta ısı üzerinde kapak kapalı konumdayken her iki yana bastırınca yumuşak oluncaya kadar 3–4 dakika ızgara edin. Bir kez çevirin. Peyniri ızgaradan alın ve 2 dakika bekletin. Ekmek dilimlerini hemen doğrudan orta ısı üzerinde 1 dakika kısmen kızarıncaya kadar ızgara edin. Ekmeğin sadece bir tarafını ızgara edin. Bu sayede erimiş peynir ve üzüm için gerekli sağlamlık korunur. Peyniri ve ızgara edilmiş ekmeği servis plakasına koyun veya tabak üzerinde hizalayın. Mutfak ipliğini servis etmeden önce kesin ve ayırın. Asma yapraklarını açın ve peyniri boşa çıkartın (başlangıçta eriyecektir). Naneleri sosa ekleyin. Peynir ve sosu masada kızarmış ekmekler üzerine dağıtın.
