Weber - Der Grill. Das Original.
Nebraska bifteği
Malzemeler 4 Kişilik | |
---|---|
4 Ad | 250 – 280 gr biftek |
400 ml | Taze sıkılmış portakal suyu |
2 cl | Likör |
10 gr | Tuz |
2 Ad | Arpacık soğan |
1 Diş | Sarımsak |
2 Dal | Biberiye |
25 gr | Esmer şeker |
biraz | Taze çekilmiş karabiber |
Hazırlanışı
Portakal suyu, likör, tuz, karabiber ve şekeri karıştırın. Arpacık soğanları, sarımsağı ve biberiyeleri doğrayın ve portakal suyuna katın. Biftekleri marineye yatırın ve üzeri kapalı halde oda sıcaklığında en az 30 dakika marine edin. Biftekleri marine içinden çıkartın ve ince bir süzgeçte süzdürün. Marineyi şurup şeklinde kaynatın ve hafif soğutun. Biftekleri Döküm Izgara üzerinde 1-2 dakika mühürleyin. Döküm Izgaradan alarak ızgara üzerine koyun ve kapak kapalı konumda 6-8 dakika biftekler istemiş olduğunuz pişme derecesinde pişene kadar ızgara edin. Pişirme sırasında bifteklerin üzerine marine şuruptan sürün. Biftekleri ızgaradan alın ve yaklaşık 5 dakika dinlendirin.
Büyüt

Weber tarifleri